نشست تخصصی بررسی راهکارهای مقابله با مصرف دخانیات در محیطهای دانشگاهی علوم پزشکی، با حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، یکی از اعضای فرهنگستان علوم پزشکی و دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران، و جمعی از مدیران ارشد وزارت بهداشت برگزار شد.
در این گردهمایی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ضمن اشاره به فعالیتهای گسترده این جمعیت، به کمبودهای جدی در این عرصه پس از سه دهه فعالیت اشاره کرد و بر لزوم افزایش توجه و دغدغه نسبت به این معضل ملی تاکید نمود. وی با انتقاد از عملکرد مالیات بر دخانیات، خواستار اختصاص سهم قابل توجهی از این مالیات به توسعه فضاهای ورزشی رایگان در دانشگاهها شد و لزوم ارائه برنامههای تفریحی و ورزشی متنوع برای دانشجویان جهت جلوگیری از روی آوردن به رفتارهای ناسالم را خاطر نشان ساخت. وی الگوی کشور آمریکا را در ارائه برنامههای ورزشی گسترده برای جوانان مثال زد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه، از برنامه ریزی برای تشکیل «ستاد قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات» خبر داد و بر نقش دانشجویان و همیاران سلامت در این زمینه تاکید کرد. وی از دانشگاههای علوم پزشکی خواست تا با فعال سازی کانونهای فرهنگی و هنری خود، در مبارزه با دخانیات مشارکت فعال داشته باشند و بر تشکیل شبکهای از این کانونها در ارتباط با ستاد ملی مبارزه با دخانیات تاکید کرد. وی همچنین به موفقیتهای برنامه «پاد» اشاره کرد و از امکان تعمیم این موفقیتها به سایر دانشگاهها خبر داد.
رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت نیز به برگزاری همایشی در روز جهانی مبارزه با دخانیات در دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره کرد و از برنامههای موجود برای ایجاد محیطهای عاری از دخانیات در خوابگاههای دانشجویی (با وجود مشکلات اجرایی) سخن گفت. وی همچنین به ممنوعیت توزیع دخانیات در اطراف اماکن آموزشی و کاهش حدود دو درصدی استعمال دخانیات در دانشگاهها اشاره کرد، و از برنامه ریزی برای فعالیت گروهی از همیاران سلامت در این زمینه خبر داد.
مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد
“`