“`html
برنامه ملی ارتقای سلامت تغذیهای با رویکردی نوین به روغنهای خوراکی، از ۱۷ آذرماه آغاز شد. این کمپین دوهفتهای با شعار «روغن سالم، تغذیه سالم، خانوادهی سالمتر» به همت ادارهی بهبود تغذیه و با همکاری بخشهای بهداشت و سازمانهای مرتبط در سراسر کشور اجرا میشود. هدف اصلی، افزایش آگاهی عمومی دربارهی تغذیهی صحیح و کاهش بیماریهای مزمن مانند چاقی، بیماریهای قلبی-عروقی و سرطان است.
تمرکز اصلی این برنامهی ملی، که سالانه با محوریت آموزش عمومی برگزار میشود، بر انتخاب هوشمندانهی روغنها و چربیها در رژیم غذایی روزانه است. آموزش صحیح در مورد نقش روغنها در یک رژیم غذایی متعادل، اصلاح تصورات غلط دربارهی چربیها، تشویق به استفاده از روغن کانولا و آشنایی با خطرات اسیدهای چرب ترانس و روشهای انتخاب مواد غذایی بدون ترانس از مهمترین محورهای این پویش هستند.
استفادهی بهینه از ظرفیت رسانهها برای آموزش صحیح و مقابله با اطلاعات نادرست در مورد روغنها و چربیها نیز از دیگر نکات کلیدی این برنامهی ملی است. این پویش با همکاری فعال کلیهی واحدهای بهبود تغذیه در بخش بهداشت کشور و مشارکت سازمانهای ذیربط به اجرا در خواهد آمد.
برنامهی روزانهی این کمپین به شرح زیر است:
شنبه ۱۷ آذر: نیاز روزانهی بدن به روغن
یکشنبه ۱۸ آذر: قلب سالم با انتخاب روغن مناسب
دوشنبه ۱۹ آذر: نقش رسانهها در فرهنگسازی انتخاب روغن سالم
سهشنبه ۲۰ آذر: روغن کانولا، گزینهای برای سلامتی
چهارشنبه ۲۱ آذر: تصورات غلط دربارهی روغنها
پنجشنبه ۲۲ آذر: راهنمای انتخاب روغن سالم با استفاده از اطلاعات روی بستهبندی
جمعه ۲۳ آذر: مقایسهی روغنهای گیاهی و حیوانی
شنبه ۲۴ آذر: بهترین نوع روغن برای سرخ کردن
یکشنبه ۲۵ آذر: خطرات اسیدهای چرب ترانس برای سلامتی
دوشنبه ۲۶ آذر: نقش روغن در کنترل وزن
سهشنبه ۲۷ آذر: حفظ سلامتی با تغییر الگوی مصرف روغن
چهارشنبه ۲۸ آذر: ارتباط روغن با بیماریهای مزمن
پنجشنبه ۲۹ آذر: ارتباط روغن با خطر ابتلا به سرطان
جمعه ۳۰ آذر: نگهداری و مصرف صحیح روغن
مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد
“`