انجام پیوند قرنیه با سلول‌های بنیادی در کشور

“`html

مؤسسه مردم‌نهاد پیشگیری از کم‌بینایی و نابینایی (مپینا)، در نشست خبری روز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ در خانه اندیشه ورزان، گزارشی از فعالیت‌های خود ارائه داد. حمید احمدیه، مدیرعامل مپینا و استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هدف اصلی این موسسه غیرانتفاعی را حمایت از پژوهش‌های راهبردی در چشم پزشکی عنوان کرد. مقابله با شیوع بیماری‌های چشمی منجر به کم‌بینایی و نابینایی، از دیگر اولویت‌های مپینا است.

احمدیه با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه سلامت، همکاری با پژوهشکده چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سایر نهادهای مردم‌نهاد مرتبط را از برنامه‌های کلیدی مپینا برشمرد. وی حمایت از پژوهش‌های چشم پزشکی در سطح ملی، ارتقای آگاهی عمومی در خصوص بیماری‌های چشمی و برگزاری همایش “راهی به روشنایی” (۲۳ آذر ۱۴۰۳) را از جمله فعالیت‌های این موسسه نام برد.

بیماری‌های چشمی از نظر شیوع به دو دسته قابل پیشگیری (مانند گلوکوم که نیاز به معاینه بعد از ۴۰ سالگی دارد) و بیماری‌های ژنتیکی با شیوع پایین اما تاثیر زیاد بر فرد و خانواده، تقسیم می‌شوند. احمدیه با اشاره به کمبود بودجه و امکانات در مراکز تحقیقاتی کشور، ورود مپینا به حوزه پژوهش‌های چشم پزشکی را گامی در جهت رفع این کمبود دانست. وی همچنین همکاری با مؤسسات بین‌المللی در حوزه چشم پزشکی را از چشم‌اندازهای مپینا عنوان کرد.

امیر عسگری، دبیر اجرایی رویداد، به تامین بخشی از هزینه‌های تحقیقات تشخیصی و آزمایش‌های مربوط به بیماران نابینا و همکاری با مؤسسه خیریه محک برای درمان بیماران مبتلا به سرطان چشم اشاره کرد. وی فعالیت‌های مپینا را در راستای ارتقای سلامت افراد کم‌بینا و نابینا توصیف کرد.

محمدرضا جعفری نسب، فلوشیپ قرنیه و استاد گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سه ویژگی اصلی مپینا را توجه به اهمیت چشم، تاکید بر پیشگیری و تمرکز بر پژوهش‌های چشم پزشکی دانست. وی با اشاره به زمان‌بر بودن پژوهش‌ها، بر اهمیت توجه مسئولان به این موضوع تاکید کرد و تعریف نابینایی را عدم توانایی در انجام فعالیت‌های شخصی فرد معرفی کرد. جعفری نسب همچنین به تلاش برای یافتن روش‌های نوین در درمان‌های چشم پزشکی و موفقیت در پیوند قرنیه با استفاده از سلول‌های بنیادی اشاره کرد.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *