بهره‌گیری از پیشرفت‌های صنعت هسته‌ای در حوزه سلامت، بهداشت و درمان

دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت، در دیداری با رئیس سازمان انرژی اتمی و مدیران ارشد این سازمان، از پیشرفت‌های چشمگیر صنعت هسته‌ای در حوزه سلامت و درمان ابراز خرسندی کرد. وی با اشاره به نوآوری‌های بومی در تشخیص و درمان بیماری‌ها، از جمله روش‌های پیشرفته تصویربرداری مانند پت اسکن و تولید رادیوداروها، این دستاوردها را ستودنی دانست. این بازدید فرصتی ارزشمند برای مشاهده توانمندی‌های داخلی کشور در عرصه پزشکی بود.

وزیر بهداشت با تاکید بر گسترش همکاری با سازمان انرژی اتمی، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و درمانی وزارت بهداشت را برای پیشبرد پروژه‌های مشترک پیشنهاد کرد. وی همچنین بر اهمیت توسعه تحقیقات مشترک در حوزه سلامت تاکید نموده و از پیشرفت‌های قابل توجه در مرزهای دانش در این زمینه ابراز رضایت کرد.

به منظور ساماندهی و تعمیق همکاری‌ها، تفاهم‌نامه‌ای برای تشکیل کمیته راهبردی مشترک میان وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی به امضا رسید. این کمیته با هدف بهره‌گیری از فناوری هسته‌ای در ارتقای سلامت جامعه و معرفی متخصصان حوزه بهداشت و درمان به منظور همکاری در مراحل کلینیکی پروژه‌ها تشکیل خواهد شد.

تولید رادیوداروهای درمانی با نیمه عمر کوتاه و انتقال سریع و ایمن آنها به مراکز درمانی، از دیگر دستاوردهای ستودنی سازمان انرژی اتمی ایران به شمار می‌رود. تولید پماد جدید برای درمان سرطان پوست نیز نمونه دیگری از پیشرفت‌های شایان توجه در این زمینه است.

وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه پیشرو ایران در حوزه رادیوایزوتوپ‌ها در سطح منطقه و انتشار مقالات بین‌المللی در این زمینه، بر نقش سازمان انرژی اتمی در تبدیل ایران به قطب منطقه‌ای در حوزه پزشکی هسته‌ای تاکید کرد. وی همچنین از مراحل مختلف تولید محصولات سازمان انرژی اتمی از جمله اخذ مجوزها و مراحل بازبینی و ارزیابی سخن گفت و بر اهمیت این بازدید برای آشنایی با دستاوردهای پزشکی هسته‌ای کشور تاکید کرد.

در حال حاضر بیش از 220 مرکز درمانی در کشور از خدمات و مواد اولیه سازمان انرژی اتمی ایران بهره‌مند هستند. این همکاری‌ها که در طول سه دهه گذشته ادامه داشته است، باعث خودکفایی نسبی ایران در زمینه تشخیص و درمان با استفاده از فناوری هسته‌ای شده است.

در این نشست، معاونان وزارت بهداشت، موضوعاتی همچون همکاری در تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی، اخذ مجوزهای اخلاقی، رفع موانع اداری و مالی، استفاده از فناوری هسته‌ای در ضدعفونی کردن پسماندهای بیمارستانی و دفع شیرابه‌ها و سموم را مطرح کردند.

انتهای پیام

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *