نارضایتی از دریافتی پزشکان در بخش دولتی؛ چالشی برای نظام سلامت

دریافتی ناکافی پزشکان در بخش دولتی، علی‌رغم حجم بالای کار و انجام اعمال جراحی سنگین، به یکی از چالش‌های جدی در نظام سلامت کشور تبدیل شده است. محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با اشاره به این موضوع، بر لزوم اصلاح نظام پرداخت و بازنگری در قوانین مربوط به تخلفات پزشکی تاکید کرد.

رئیس‌زاده با انتقاد از نظارت‌های پسینی و ناکارآمدی جریمه‌های مالی برای پدیده زیرمیزی، خواستار بازدارندگی قوانین و تقویت امکانات کشف جرم شد. وی همچنین از مداخلات افراد غیرپزشک در امور پزشکی انتقاد کرد و بر لزوم نظارت‌های پیشینی تاکید نمود.

در این نشست، اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز بر لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی و زیرمیزی تاکید کردند و رئیس کل سازمان نظام پزشکی قول داد این موضوع را در دستور کار قرار دهد.

سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، با اذعان به مسئولیت مسئولان در پدیده زیرمیزی، خواستار اصلاح نظام پرداخت و عبور از نظام پزشکی منسوخ شد. وی همچنین پیشنهاد ثبت محل کار پزشکان در پروانه آن‌ها را مطرح کرد که به گفته او، می‌تواند 50 درصد تخلفات را کاهش دهد.

رضوی با اشاره به اینکه 60 تا 70 درصد رشته‌های پزشکی داخلی هستند و امکان زیرمیزی گرفتن ندارند، تاکید کرد که حتی یک درصد زیرمیزی گرفتن هم زیاد است و باید با آن به طور جدی برخورد شود. وی از تشکیل کمیته‌ای متشکل از مجلس، وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و قوه قضائیه برای تدوین طرحی با هدف پیش‌بینی مجازات بازدارنده در برخورد با پزشکان زیرمیزی‌بگیر استقبال کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین به تبلیغات غیرقانونی در حوزه زیبایی و درمان اشاره کرد و گفت که این تبلیغات در کشورهای دیگر ممنوع است. وی معتقد است که پدیده زیرمیزی، هارمونی جامعه پزشکی را بر هم می‌زند و اعتماد مردم به نظام سلامت را خدشه‌دار می‌کند.

در پایان این نشست، مقرر شد کمیته‌ای متشکل از معاونت درمان وزارت بهداشت، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان نظام پزشکی و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ظرف مدت سه ماه طرحی برای بازدارندگی مجازات برخورد با پزشکان زیرمیزی‌بگیر تدوین و به کمیسیون ارائه کند.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *