مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو نسبت به ورود میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک به فنجان چای از طریق برخی کیسههای چای هشدار داد. مهدی انصاری دوگانه با اشاره به نگرانیهای جهانی درباره خطرات میکروپلاستیکها، اظهار داشت که بسیاری از کیسههای چای تجاری از ترکیب الیاف طبیعی و مواد پلاستیکی ساخته شدهاند که هنگام جوشاندن، ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را آزاد میکنند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۹ نشان داد که برخی از کیسههای چای میتوانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند. این ذرات به دلیل اندازه بسیار کوچک، حتی با صافیهای مخصوص نیز قابل جداسازی نیستند.
اگرچه هنوز شواهد قطعی درباره ارتباط مصرف میکروپلاستیکهای ناشی از کیسههای چای با خطرات سلامت انسان وجود ندارد، اما مطالعات حیوانی نشان میدهد که این ذرات میتوانند باعث التهاب، استرس اکسیداتیو و آسیبهای سلولی شوند. نانوپلاستیکها به دلیل اندازه کوچکتر، نگرانیهای بیشتری درباره اثرات بلندمدت ایجاد میکنند.

برای کاهش خطرات، میتوان از کیسههای چای بدون پلاستیک، چای برگهای آزاد و همچنین قانونگذاریهای دقیقتر در تولید کیسههای چای استفاده کرد. انصاری دوگانه تأکید کرد که با ادامه تحقیقات و اتخاذ روشهای پایدار، میتوان از تعامل با این ذرات جلوگیری و سلامت انسان را حفظ کرد.
مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد