۲۰۰۰ آمبولانس جدید وارد کشور خواهد شد

در نشست خبری صبح امروز در ساختمان وزارت بهداشت، جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، به تشریح آخرین دستاوردها و برنامه‌های این سازمان پرداخت.

میعادفر با ابراز همدردی با خانواده‌ی اورژانسی که به تازگی به شهادت رسیده بود، از راه‌اندازی دو سامانه‌ی مهم تحت وب خبر داد. این سامانه‌ها در سراسر کشور مستقر خواهند شد و یکی از آن‌ها توسط مرکز مدیریت بحران کشور رصد می‌شود تا موقعیت نزدیک‌ترین آمبولانس به محل حادثه را به‌صورت لحظه‌ای نمایش دهد.

وی با اشاره به سیستم مکان‌یابی در تهران که به سرعت یافتن محل حادثه کمک می‌کند، از توسعه‌ی این طرح به سایر شهرها خبر داد. این سیستم با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، موقعیت دقیق حادثه را مشخص می‌کند و زمان رسیدن آمبولانس‌ها را به حداقل می‌رساند.

رئیس اورژانس همچنین از سیستم هوشمند تفسیر نوار قلب به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای مهم سازمان یاد کرد. این سیستم به پزشکان در تشخیص سریع‌تر سکته‌های قلبی کمک می‌کند و در حال حاضر در چند استان در حال فعالیت است و قرار است در کل کشور گسترش یابد.

میعادفر از راه‌اندازی سامانه‌ای برای رصد حوادث پر تلفات خبر داد که روزانه ۹۰ تا ۱۰۰ حادثه را تحت نظر قرار می‌دهد.

وی در مورد افزایش ضریب سختی کار پرسنل اورژانس گفت: در پی جلسه‌ای با مدیران وزارت بهداشت، ضریب سختی کار از ۱۵۰۰ به ۳۰۰۰ تومان افزایش یافته است و این مصوبه به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ خواهد شد.

میعادفر از راه‌اندازی ۲۱ پایگاه جدید اورژانس خبر داد و افزود که تا دهه فجر این تعداد افزایش خواهد یافت و سالانه ۱۵۰ پایگاه جدید به شبکه‌ی اورژانس اضافه می‌شود. وی همچنین از مشارکت خیرین در خرید ۲۰ آمبولانس و وعده‌ی تحویل ۱۵ آمبولانس دیگر در روزهای آینده خبر داد و از تمایل خیرین خارج از کشور برای مشارکت در این امر استقبال کرد.

وی در مورد تأمین تجهیزات اورژانس گفت: روند توزیع تجهیزات به دانشگاه‌ها ادامه دارد و ۱۰۰ آمبولانس جدید از گمرک ترخیص شده و به ناوگان اورژانس کشور اضافه خواهد شد.

رئیس سازمان اورژانس در مورد نوسازی ناوگان آمبولانس‌ها گفت که با توجه به فرسودگی سه هزار آمبولانس، در صورت تصویب در مجلس و با دستور وزیر بهداشت، ۲۰۰۰ آمبولانس جدید با اعتبارات باقی مانده از دوران کرونا خریداری خواهد شد.

میعادفر با اشاره به پویش “زخم سفید” برای مقابله با خشونت علیه پرسنل اورژانس، از افزایش حوادث ضرب و شتم در مراکز اورژانس ابراز نگرانی کرد و خواستار اعمال جریمه‌های سنگین برای استفاده‌ی غیرضروری از خدمات اورژانس شد.

وی در پاسخ به سؤالاتی در مورد تردد آمبولانس‌ها در ترافیک تهران و اقدامات اورژانس در روزهای آلودگی هوا، به استفاده از موتورسیکلت‌های اورژانس و استقرار آمبولانس‌ها در میادین اصلی شهر اشاره کرد و توصیه‌هایی برای شهروندان در روزهای آلوده ارائه داد.

حسن نوری، معاون آموزش سازمان اورژانس، در ادامه‌ی نشست، از راه‌اندازی سیستم‌های بدون کاغذ و هوشمندسازی فرایندهای عملیاتی خبر داد و بر ضرورت هماهنگی بیشتر سازمان‌های امدادی تأکید کرد. وی همچنین از حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات پزشکی و لزوم تقویت قوانین حمایتی از سازمان‌های امدادی سخن گفت و حادثه‌ی دلگان را نمونه‌ای از ضرورت این قوانین دانست.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *