ظفرقندی: سالانه ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

در همایشی با محوریت حکمرانی فرهنگ و علم و با حضور رئیس جمهور، دکتر ظفرقندی، هزینه سالیانه آلودگی هوای کشور را به مراتب بیشتر از بودجه سالانه نفت دانست. وی با اشاره به رقم ۱۱ میلیارد دلاری بودجه نفت در سال ۱۴۰۴، هزینه آلودگی هوا را حداقل ۱۲ میلیارد دلار و در برخی برآوردها تا ۲۰ میلیارد دلار برآورد کرد. این ارقام نشان از خسارت‌های سنگین زیست محیطی بر اقتصاد کشور دارند.

وزیر بهداشت در ادامه به ارائه گزارشی از هزینه‌های ناشی از کمبود نیروی انسانی ماهر در حوزه سلامت پرداخت و این گزارش را به دولت ارائه نمود. این گزارش به وضوح نشان می‌دهد که مهاجرت متخصصین حوزه سلامت، چه زیان‌های اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری به دنبال دارد.

خروج نخبگان پزشکی، زنگ خطری جدی

دکتر ظفرقندی با ابراز نگرانی از مهاجرت متخصصین و نخبگان حوزه سلامت، بر ضرورت شناسایی و رفع موانع این پدیده تاکید کرد. وی این مساله را مانند موریانه‌ای دانست که بی‌صدا به بنیان‌های سیستم سلامت آسیب می‌زند. حفظ این سرمایه‌های انسانی گرانبها از اولویت‌های اصلی وزارت بهداشت عنوان شد.

وی افزود: مهاجرت پزشکان، پرستاران و دانشجویان پزشکی، معضلی کلان است که نیازمند بررسی کارشناسی دقیق و عمیق می باشد. خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این خصوص اقداماتی انجام داده است، اما رسیدن به نتیجه نهایی و معکوس کردن این روند، نیازمند تلاش‌های بیشتر و هماهنگی‌های گسترده‌تر است.

کیفیت، اصل غیر قابل انکار در نظام سلامت

وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت کیفیت در حوزه پزشکی، به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد کیفیت آموزش عالی و تربیت معنوی دانشجویان اشاره کرد و بر لزوم تمرکز بر این موضوع تاکید نمود. وی کیفیت را خط قرمز وزارت بهداشت دانست و افزود که هرگونه افزایش ظرفیت بدون توجه به کیفیت، منجر به نارضایتی و افت کیفیت خدمات خواهد شد.

ظفرقندی به چالش های دانشجویان از جمله کمبود امکانات خوابگاهی، کمبود تجهیزات آموزشی (مانند کیت‌های دندانپزشکی) و کمبود فرصت‌های بالینی برای دانشجویان پزشکی اشاره کرد و بر اهمیت ایجاد محیطی مطلوب برای دانشجویان جهت ارتقای کیفیت آموزش و رضایت‌مندی آنان تاکید کرد.

تجربه تلخ زایمان، مانعی بر سر راه افزایش جمعیت

وزیر بهداشت با اشاره به سیاست‌های جوانی جمعیت، به نارضایتی مادران از شرایط زایمان در بیمارستان‌ها اشاره کرد و این عامل را از موانع افزایش جمعیت دانست. وی بر اهمیت بهبود شرایط و ارائه تجربیات مثبت برای مادران تاکید کرد.

وی برای تحقق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر تعامل مستمر و عملیاتی با بدنه اجرایی کشور و همه ذینفعان، از دانشجو تا استاد تاکید کرد.

حضور دانشجویان در مراسم ۱۶ آذر: نمادی از سرمایه اجتماعی

ظفرقندی با مقایسه شرایط دانشگاه‌ها قبل و بعد از انقلاب، به نقش مثبت حضور دانشجویان در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی اشاره کرد. وی حضور دانشجویان در مراسم ۱۶ آذر را نشانی از سرمایه اجتماعی دانست و بر اهمیت شنیده شدن صدای همه دانشجویان با هر سلیقه‌ای تاکید کرد. وی همچنین به نمونه‌ای از کمبود امکانات خوابگاهی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اشاره کرد و بر ضرورت رفع این کمبودها و جلوگیری از نارضایتی خاموش دانشجویان تاکید نمود.

در پایان، دکتر ظفرقندی به تجربه شخصی خود از مراسم ۱۶ آذر در طول ۵۰ سال گذشته اشاره کرد و مراسم امسال را دارای علائم حیاتی قابل قبولی دانست.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *