“`html
رنج بسیاری از افراد از درد مزمن، علیرغم وجود روشهای درمانی، همچنان ادامه دارد. کلمات دردناک، آزاردهنده، سوزان و تیز تنها گوشهای از توصیفاتی است که این افراد برای بیان رنج خود به کار میبرند.
زندگی با درد مزمن، همچون موجی از بالا و پایین رفتنهاست؛ روزهایی پر از انرژی و روزهایی مملو از رنج. این واقعیت تلخی است که بسیاری با آن دست و پنجه نرم میکنند. نشانهها همیشه آشکار نیستند و گاه در پس لبخندهای اجباری و دندان قروچه پنهان میشوند.
متاسفانه، درد مزمن اغلب به عنوان علامتی از یک مشکل بزرگتر نادیده گرفته میشود یا به دلیل تهدیدکننده نبودن جان، اهمیت چندانی به آن داده نمیشود. اما بار این درد نه تنها فردی، بلکه اجتماعی نیز هست.
تحقیقات نشان دادهاند که افراد مبتلا به درد مزمن، در انجام فعالیتهای روزمره و حفظ سلامتی با مشکلات عدیدهای مواجهند و ممکن است با ناامنی شغلی و بیکاری دست به گریبان باشند.
مطالعه جدیدی از دانشگاه استرالیای جنوبی نشان میدهد که رژیم غذایی سالم میتواند شدت درد مزمن را کاهش دهد و روشی آسان و در دسترس برای مدیریت بهتر این وضعیت ارائه کند. این پژوهش در مجلهی Nutrition Research منتشر شده است.
محققان با بررسی ارتباط بین میزان چربی بدن، نوع تغذیه و درد، به این نتیجه رسیدند که رعایت بیشتر دستورالعملهای غذایی استرالیا، به ویژه در زنان، با کاهش درد مرتبط است.
نکته قابل توجه این است که این یافتهها، فارغ از وزن فرد، حاکی از تاثیر مثبت رژیم غذایی سالم بر کاهش درد مزمن است.
حدود سی درصد جمعیت جهان از درد مزمن رنج میبرند. در استرالیا نیز تقریباً یک نفر از هر پنج نفر (یا ۱.۶ میلیون نفر) با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. زنان و افراد دارای اضافه وزن یا چاقی، بیشتر در معرض ابتلا به درد مزمن قرار دارند.
دکتر “سو وارد” در این باره میگوید: این مطالعه نشان میدهد که چگونه عوامل قابل تغییر مانند رژیم غذایی، میتواند در مدیریت و کاهش درد مزمن موثر باشد. خوردن سالم برای سلامتی مفید است، اما دانستن اینکه تغییرات ساده در رژیم غذایی میتواند درد مزمن را کاهش دهد، میتواند زندگی را متحول کند.
وی میافزاید: در این مطالعه، مصرف بیشتر مواد غذایی اصلی – شامل سبزیجات، میوهها، غلات کامل، گوشت بدون چربی و لبنیات – با کاهش درد مرتبط بوده است و این اثر، بدون در نظر گرفتن وزن بدن، مشاهده شده است. این نکته بسیار مهم است، زیرا اضافه وزن و چاقی از عوامل خطر شناخته شده برای درد مزمن هستند.
دانستن اینکه انتخاب غذا و کیفیت کلی رژیم غذایی نه تنها سلامتی را بهبود میبخشد، بلکه سطح درد را نیز کاهش میدهد، بسیار ارزشمند است.
نتایج نشان میدهد که کیفیت رژیم غذایی، تاثیر متفاوتی بر درد در مردان و زنان دارد. زنان با رژیم غذایی بهتر، درد کمتر و عملکرد فیزیکی بهتری داشتند، اما این تاثیر در مردان بسیار کمتر بود.
مطابق گزارش مجلهی Medical Express، ممکن است خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی مواد غذایی سالم، در کاهش درد نقش داشته باشند، اما هنوز نمیتوان با قطعیت گفت که آیا کیفیت پایین رژیم غذایی، باعث افزایش درد میشود یا درد منجر به مصرف رژیم غذایی نامناسب میشود.
رژیم غذایی سالم و مغذی، فواید زیادی برای سلامتی و مدیریت درد دارد. اگرچه استراتژیهای مدیریت درد باید شخصیسازی شوند، اما رژیم غذایی سالم، روشی آسان، مقرون به صرفه و موثر برای مدیریت و حتی کاهش درد است.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد
“`