۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می‌کند

“`html

گسترش نگران کننده چاقی در ایران، متخصصان غدد درون ریز را بر آن داشته تا در نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی، آخرین دستاوردهای علمی را به اشتراک بگذارند. این کنگره که از ۲۸ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود، با حضور اساتید برجسته، پژوهشگران و سیاست‌گذاران حوزه سلامت، به بررسی ابعاد مختلف این معضل می‌پردازد.

دکتر مجید ولی‌زاده، فوق تخصص غدد و دبیر علمی کنگره، ضمن اشاره به برنامه‌های متنوع کنگره، از ارائه گزارش عملکرد ملی در زمینه پیشگیری و درمان چاقی و همچنین برنامه‌ریزی‌های آتی در این حوزه خبر داد. عوامل موثر در افزایش چاقی، از جمله رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، اختلالات خواب و حتی آلودگی هوا و مشکلات حمل و نقل عمومی که فعالیت بدنی را محدود می‌کنند، به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

علاوه بر این، عوارض چاقی بر سیستم‌های مختلف بدن، از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات اسکلتی عضلانی و اختلالات روانی، در این کنگره مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد. افزایش ریسک ابتلا به انواع سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان‌های پستان و پروستات، در اثر چاقی نیز از دیگر محورهای مهم کنگره خواهد بود. بحث‌های بالینی پیرامون مشکلات ناشی از اضافه وزن و چاقی، با حضور متخصصان و پزشکان مختلف، غنای علمی کنگره را دوچندان می‌کند.

دکتر ولی‌زاده با بیان اینکه چاقی در همه گروه‌های سنی، از کودکان و نوجوانان تا بزرگسالان، شیوع بالایی دارد (حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان و ۶۰ درصد بزرگسالان دچار اضافه وزن یا چاقی هستند)، بر لزوم تغییر سبک زندگی و اصلاح الگوهای تغذیه‌ای تاکید کرد. وی همچنین به نقش عوامل ژنتیکی در بروز چاقی (۴۰ تا ۷۰ درصد) و تاثیر محیط چاق‌زا، شامل استرس، کم‌تحرکی، کم‌خوابی و برنامه‌های نامناسب مدارس اشاره کرد.

به گفته وی، افزایش نرخ چاقی در سنین پایین، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در سنین پایین‌تر افزایش می‌دهد. لذا، آموزش تغذیه سالم، افزایش فعالیت بدنی در مدارس و فراهم کردن امکانات مناسب ورزشی برای دانش‌آموزان ضروری است. دبیر علمی کنگره بر لزوم همکاری بین‌بخشی و ایجاد یک عزم ملی برای مبارزه با چاقی تاکید کرد و نقش وزارتخانه‌های مرتبط، از جمله بهداشت، جهاد کشاورزی، صنایع غذایی، شهرداری‌ها، وزارت نفت و صداوسیما را در این زمینه حیاتی دانست.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این کنگره بتواند گامی موثر در جهت آگاهی‌بخشی و ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با چاقی بردارد و تغییر نگرش جامعه نسبت به این معضل را به دنبال داشته باشد.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *