مدیر کل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از اجرای طرح وارنیش فلوراید به صورت رایگان برای کودکان ۳ تا ۶ سال، دو بار در سال، در مراکز بهداشتی سراسر کشور خبر داد.
زهرا قربانی در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به وضعیت نامطلوب سلامت دهان و دندان در ایران، اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد که مادران باردار به طور متوسط ۷ دندان پوسیده دارند و این باکتریهای ناشی از پوسیدگی میتوانند به طرق مختلف به دهان نوزاد منتقل شوند.
وی با استناد به آمارها افزود: کودکان در سن ۳ سالگی به طور متوسط ۳ دندان پوسیده، در ۶ سالگی ۵ دندان و در ۱۲ سالگی حدود ۲ دندان پوسیده دارند. قربانی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری برای کاهش میزان پوسیدگی دندان در سن ۱۲ سالگی از ۲.۱ به ۱.۴ را یادآور شد. وی همچنین بیان کرد که افراد ۳۵ تا ۴۴ ساله به طور متوسط ۱۳ دندان پوسیده، کشیده یا پر کرده دارند و نیمی از سالمندان فاقد دندان طبیعی هستند که این بیدندانی میتواند سلامت عمومی بدن را تحت تاثیر منفی قرار داده و منجر به بیماریهای قلبی، دیابت و کاهش کیفیت زندگی شود.

مدیر کل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و حفظ سلامت آنها را از برنامههای اصلی این وزارتخانه دانست و تصریح کرد: در راستای این هدف، طرح وارنیش فلوراید سالانه دو بار برای کودکان ۳ تا ۶ ساله در مراکز بهداشتی و درمانی و همچنین در مدارس مقطع دبستان به صورت رایگان اجرا میشود.
قربانی همچنین از اجرای آزمایشی طرح آموزش صحیح مسواک زدن به صورت گروهی در بین دانشآموزان مناطق محروم استان لرستان خبر داد. وی با تاکید بر بیضرر و موثر بودن ماده وارنیش فلوراید در کاهش ۳۰ درصدی پوسیدگی دندان، افزود: در طرح مدارس دوستدار سلامت دندان، آموزشهای لازم در زمینه مراقبت از دندانها به والدین و کودکان ارائه شده و بر اهمیت و روش صحیح مسواک زدن تاکید بیشتری خواهد شد.
مجله خبری سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد