تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف صبحانه پرکالری میتواند به بهبود سلامت روان بیماران قلبی و کاهش خطر ابتلا به افسردگی در این افراد کمک کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، متخصصان چینی با بررسی دادههای حدود ۳۲ هزار نفر از شرکتکنندگان در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده، دریافتند که افرادی که بیشترین میزان کالری را در وعده صبحانه خود دریافت میکنند، در مقایسه با کسانی که صبحانه کمتری میخورند، ۳۰ درصد کمتر در معرض افسردگی قرار دارند.
این مطالعه همچنین نشان داد که تغییر تنها ۵ درصد از کالری دریافتی روزانه از شام یا ناهار به صبحانه میتواند خطر افسردگی را تا ۵ درصد کاهش دهد.

به گفته محققان، زمان دریافت کالری میتواند ریتم شبانهروزی و متابولیسم بدن را تنظیم کند و اختلال در این ریتم میتواند یکی از عوامل بروز افسردگی باشد. از آنجا که بیماران قلبی بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند، این یافتهها میتواند از اهمیت ویژهای برای این گروه از بیماران برخوردار باشد.
این تحقیق که توسط تیمی به سرپرستی «هونگ کوان شی» از دانشگاه پزشکی «هاربین» انجام شده، در مجله «BMC Medicine» منتشر شده است.
مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد