مراقب روغن بدنتان باشید

“`html

مصرف بیش از حد چربی و روغن در رژیم غذایی، خطری جدی برای سلامتی محسوب می‌شود. دکتر فرشته فزونی، مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این باره هشدار داد که روغن‌های جامد و نیمه‌جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را به دنبال دارند.

چربی‌های ترانس، به‌ویژه، باعث انسداد عروق خونی و مشکلات قلبی می‌شوند. سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که بزرگسالان مصرف چربی ترانس را به زیر یک درصد کل کالری دریافتی روزانه کاهش دهند.

هنگام خرید مواد غذایی، به برچسب‌های تغذیه‌ای دقت کنید و محصولات بدون چربی ترانس یا با میزان بسیار کم آن را انتخاب کنید.

بسیاری از خوراکی‌های پرطرفدار مانند شکلات، انواع شیرینی (کیک، کلوچه، بیسکویت، دونات، کوکی)، کراکر، پنیرهای پیتزا (به‌خصوص نوع تاپینگ)، برخی روغن‌های نیمه‌جامد و چیپس حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند. همچنین برخی مواد غذایی مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز به‌طور طبیعی حاوی این نوع اسیدهای چرب هستند.

مصرف هر نوع روغنی باید با اعتدال باشد. روغن کانولا برای پخت و پز گزینه مناسبی است. در صورت سرخ کردن غذا، از مقدار کمی روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید و غذا را با حرارت ملایم بپزید. از غوطه‌وری غذا در روغن داغ خودداری کنید.

این مطلب را در تهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *