Home / سلامت / علل بروز کمبودهای دارویی «فهرست» شد؛ از قیمت‌های دستوری تا سبدفروشی

علل بروز کمبودهای دارویی «فهرست» شد؛ از قیمت‌های دستوری تا سبدفروشی

نشست اخیر «بررسی کمبودهای دارویی» با حضور مقامات سازمان غذا و دارو، چالش‌های متعددی را در سیستم دارویی کشور به نمایش گذاشت. بحث‌ها بر سر تعریف دقیق کمبود دارو، با در نظر گرفتن معیارهای سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها، و همچنین بررسی ابعاد عرضه و تقاضا، متمرکز بود. عوامل مختلف کمبود دارو، از جنبه‌های اقتصادی، توزیعی و لجستیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نقش ارز دولتی در تامین دارو و تاثیرگذاری آن بر برنامه‌ریزی‌های سال ۱۴۰۴، رعایت نشدن ضریب توزیع توسط برخی شرکت‌ها، عدم توزیع عادلانه دارو در مناطق مختلف کشور و اهمیت بیماریابی دقیق در استان‌ها، از دیگر موضوعات مورد بحث بودند. بهبود سیستم نظارت و گزارش‌دهی کمبود دارو از طریق شبکه‌ای از انجمن‌ها و سازمان‌های مرتبط، به منظور اقدامات پیشگیرانه به جای واکنشی، مورد تاکید قرار گرفت.

مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو، از جمله تاثیرات سیاست‌های توزیعی کند و تاثیر قیمت‌گذاری دستوری بر کمبود دارو، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، تاثیر نوع داروخانه‌ها (منتخب، خاص و…) بر دسترسی بیماران به دارو، و لزوم ارتقای سواد سلامت جامعه مورد بحث و گفتگو قرار گرفتند.

نیازهای خاص بیماران خاص، به ویژه چگونگی ارائه خدمات ویژه به این گروه، همچنین موضوع کمبودهای مصنوعی و فروش بسته‌ای دارو مورد بررسی قرار گرفت. اهمیت درک نیاز واقعی بیماران و ارائه راهکارهای مناسب برای دسترسی آنها به داروها، از جمله دیگر نکات مطرح شده بودند. ضرورت توجه به سند بالادستی و قوانین دارویی از دیدگاه پدافند غیرعامل، و تعیین ذخیره استراتژیک دارو بر اساس نوع دارو، از دیگر مباحث مهم نشست بود.

در کل، این نشست به بررسی ابعاد مختلف کمبود دارو، از جمله تعریف، شناسایی، مقابله و مدیریت آن، پرداخت و راهکارهای مختلفی برای بهبود وضعیت موجود ارائه شد.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/karmay/domains/hadikhorramnejad.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:145 Stack trace: #0 /home/karmay/domains/hadikhorramnejad.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(145): strtoupper(NULL) #1 /home/karmay/domains/hadikhorramnejad.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '\r\n<!DOCTYPE htm...') #2 /home/karmay/domains/hadikhorramnejad.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(155): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('\r\n<!DOCTYPE htm...') #3 /home/karmay/domains/hadikhorram in /home/karmay/domains/hadikhorramnejad.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 145