کاهش خطر دیابت با شکلات تلخ

“`html

مطالعه‌ای جامع بر روی داده‌های سه پژوهش گروهی بلندمدت نشان می‌دهد که مصرف شکلات تلخ می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، اما این اثر در مورد شکلات شیری مشاهده نشده است. این یافته‌ها در حالی منتشر می‌شوند که شیوع دیابت در ایران به شدت نگران کننده است. بر اساس آمار انجمن اطلاع‌رسانی دیابت (گابریک)، بیش از ۷.۵ میلیون نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند که حدود ۱۴.۱۹ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال را شامل می‌شود. همچنین، ۲۵ درصد از مبتلایان از بیماری خود بی‌خبرند.

گزارش‌های جهانی نیز از افزایش نگران کننده‌ی افراد مبتلا به دیابت خبر می‌دهند. در سال ۲۰۲۲، تعداد مبتلایان به دیابت در سراسر جهان به ۸۳۰ میلیون نفر رسید. اکثریت قریب به اتفاق این افراد، به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. به همین دلیل، پژوهشگران به دنبال راهکارهای پیشگیری از این بیماری هستند. مطالعه‌ای که در مجله‌ی معتبر “بی ام جی” منتشر شد، به بررسی ارتباط میان مصرف شکلات و خطر دیابت نوع ۲ پرداخته و تفاوت تاثیر انواع شکلات را مورد بررسی قرار داده است.

شکلات تلخ و کاهش خطر دیابت

هدف این پژوهش، بررسی دقیق‌تر ارتباط بین مصرف شکلات و خطر دیابت نوع ۲ و همچنین تاثیر نوع شکلات بر این ارتباط بوده است؛ چرا که مطالعات پیشین نتایج متناقضی ارائه داده بودند. این مطالعه از داده‌های سه پژوهش گروهی بزرگ (مطالعه سلامت پرستاران، مطالعه سلامت پرستاران ۲، و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت) استفاده کرده است.

در تجزیه و تحلیل اولیه، افرادی که به دیابت، سرطان یا بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا بودند، از مطالعه حذف شدند. رژیم غذایی شرکت‌کنندگان هر چهار سال یکبار از طریق پرسشنامه‌های ثبت فرکانس مصرف غذا ارزیابی می‌شد. اطلاعات مربوط به نوع شکلات مصرفی در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ به دست آمد.

عوامل دیگری مانند وزن، مصرف الکل، فشار خون بالا و سابقه‌ی خانوادگی دیابت نیز در این پژوهش در نظر گرفته شدند. شرکت‌کنندگان هر دو سال یکبار پرسشنامه‌های مربوط به این عوامل را تکمیل می‌کردند. همچنین، موارد جدید ابتلا به دیابت نوع ۲ و تغییرات وزن نیز به طور منظم پیگیری شدند.

تفاوت اثرات شکلات تلخ و شیری

پژوهشگران ارتباط جالبی بین مصرف شکلات و سایر عادات غذایی یافتند. به عنوان مثال، مصرف شکلات شیری با مصرف غذاهای ناسالم‌تر مانند قند افزوده و گوشت‌های فرآوری شده همبستگی داشت.

نتایج نشان دادند که افرادی که هفته‌ای ۵ بار یا بیشتر شکلات مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که به ندرت شکلات می‌خوردند، حدود ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. اما مصرف شکلات تلخ تاثیر قابل توجهی بیشتری داشت. افرادی که هفته‌ای ۵ بار یا بیشتر شکلات تلخ مصرف می‌کردند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند، به طوری که به ازای هر وعده مصرف شکلات تلخ، ۳ درصد از این خطر کاسته می‌شد.

  • فواید شگفت‌انگیز شکلات برای سلامتی
  • آیا شکلات باعث افزایش وزن می‌شود؟

منبع:همشهری آنلاین

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

کاهش خطر دیابت با شکلات تلخ
کاهش خطر دیابت با شکلات تلخ
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *