توزیع نامناسب پزشک؛ چالش اصلی نظام سلامت کشور

معاون آموزشی وزارت بهداشت، سید جلیل حسینی، با تاکید بر اینکه کشور با کمبود پزشک مواجه نیست، توزیع نامناسب پزشکان در سراسر کشور را چالش اصلی نظام سلامت دانست.

حسینی با اشاره به ثبت ۱۰۰ هزار پزشک عمومی در نظام پزشکی و تحصیل ۹۰ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، اظهار داشت که بر اساس برنامه هفتم توسعه، نسبت میزان پزشک به هر ۱۰۰۰ نفر باید ۲.۳ باشد که با توجه به جمعیت حدود ۸۵ میلیونی کشور، ایران از نظر تعداد پزشک در وضعیت مناسبی قرار دارد.

وی افزود: مشکل اصلی، مسئله اقتصادی و عدم تمایل پزشکان به فعالیت در مناطق محروم و کمتر برخوردار است. به طوری که حقوق کمتر از ۱۰ میلیون تومان پس از گذراندن طرح، برای پزشکان مقرون‌به‌صرفه نیست و امکانات اسکان مناسبی نیز در این مناطق وجود ندارد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به عدم فعالیت ۳۰ درصد پزشکان دارای پروانه طبابت، تأکید کرد که برای آموزش مناسب دانشجویان پزشکی، به ۲۵ هزار تخت آموزشی دیگر در سراسر کشور نیاز است. وی همچنین از کمبود بودجه برای افزایش ظرفیت دانشجویان و آموزش پزشکی انتقاد کرد و خواستار تخصیص بودجه ۳۷ همتی در این زمینه شد.

این اظهارات نشان‌دهنده چالش‌های جدی در حوزه توزیع و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و همچنین کمبود امکانات آموزشی برای دانشجویان پزشکی است.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *