افسردگی با خطر بیماری قلبی در زنان ارتباط دارد

“`html

مطالعه‌ای جدید از دانشگاه کوئینزلند استرالیا، ارتباطی شگفت‌انگیز میان ژنتیک افسردگی و خطر بیماری‌های قلبی در زنان نشان می‌دهد. محققان با بررسی داده‌های ژنتیکی و سلامت بیش از ۳۴۰ هزار نفر، دریافتند که زنان با زمینه ژنتیکی مستعد ابتلا به افسردگی، حتی بدون تشخیص رسمی این بیماری، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند.

دکتر سونیا شاه، سرپرست این پژوهش، توضیح می‌دهد که این ارتباط حتی در زنانی که هیچ‌گاه افسردگی تشخیص داده نشده یا از داروهای روان‌پزشکی استفاده نکرده‌اند، مشاهده شده است. این یافته‌ها، برخلاف آنچه در مردان دیده شده، در جنس مذکر مشاهده نگردید، هر چند آمار بیماری‌های قلبی در مردان بالاتر است.

نکته قابل توجه این است که این ارتباط با عوامل خطر شناخته‌شده بیماری‌های قلبی مانند شاخص توده بدنی (BMI)، سیگار کشیدن، فشار خون و کلسترول، قابل توضیح نیست. به عبارتی دیگر، عامل ژنتیکی مستعد به افسردگی به طور مستقل خطر بیماری قلبی را در زنان افزایش می‌دهد.

بیماری‌های قلبی و عروقی، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، عامل اصلی مرگ و میر در جهان بوده و در سال ۲۰۱۹، ۳۲ درصد از مرگ‌ها را تشکیل داده‌اند. این مطالعه جدید، این باور را که خطر بیماری‌های قلبی در زنان پس از یائسگی افزایش می‌یابد، تکمیل می‌کند و نشان می‌دهد که این خطر، فارغ از سن و مرحله یائسگی، در زنان با سابقه ژنتیکی افسردگی وجود دارد.

دکتر شاه توصیه می‌کند که زنان دارای سابقه خانوادگی افسردگی، به طور منظم و مستقل از سن و یائسگی، از نظر خطرات بیماری‌های قلبی مورد بررسی قرار گیرند. این یافته‌ها ضرورت توجه بیشتر به ارتباط میان سلامت روان و سلامت قلب و عروق در زنان را نشان می‌دهد.

مجله سلامت و بهداشت دکتر هادی خرم نژاد


“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *